2012-08-19 16:11:08• hírek • Szatmar.ro

Megismerhették hagyományos ízeinket

Csehi Árpád Szabolcs szerint a rendkívül jó hangulat, finom ételek, rengeteg érdeklődő jellemezte az RMDSZ tasnádi szervezetének hagyományos bográcsfőző versenyének idei eseményét.

Az RMDSZ tasnádi szervezete immár hagyományosan szervezi meg évről évre bográcsfőző versenyét. Az eseménynek idén is a Tasnádi stranddal szembeni terület adott otthont, a jó hangulatért és a finom hagyományos ízekért a résztvevő csapatok gondoskodtak.

Az esemény a szombat reggeli órákban kezdődött, amikor is a résztvevő csapatok előkészítették standjaikat, barátságos, vendégváró hangulatot varázsolva a hamarosan elkészülő bográcsosok köré. Minden csapat igyekezett minnél barátságosabbá, szebbé varázsolni a környezetet, hagyományos termékekkel, népművészeti tárgyakkal és eredeti termékekkel díszítették a lassan forrásnak induló bográcsok környékét. A szakmai zsűri az ételek kóstolása mellett ugyanis a csapatok munkáját, szervezettségét és a standok külalakját is pontozta.

A tűzre került bográcsok mellett szorgoskodó csapatok igyekeztek minden tőlük telhetőt megtenni azért, hogy különlegesebbnél különlegesebb ételeket varázsoljanak a bográcsokba, amelyeknek a délután 1 órai zsűrizésre készen kellett lenniük.

A szakmai zsűri hosszas tanácskozás után több díjat is odaítélt, de a rendezvény fődíját, a gyémánt fakanalat a Kovács Szabolcs alpolgármester vezette Magyarcsaholy csapata nyerte el.

Az RMDSZ megyei csapata a legkülönlegesebb ízvilággal rendelkező ételek kategóriájában hozott el díjat a „bográcsos vadasan" nevet viselő ételével. Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke, az RMDSZ megyei csapatának vezetője a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy az ehhez hasonló hagyományőrző rendezvények rendkívül fontosak a közösség életében. „Ez egy valóban nyitott verseny volt. Jó hangulat volt a csapatok között, a finom ételeket pedig bárki megkóstolhatta, a helyszínválasztás pedig pont ezért volt sikeres, hiszen a tasnádi strandról rengeteg érdeklődő jött ismerkedni hagyományos ízeinkkel" - magyarázta Csehi. Az RMDSZ Szatmár megyei csapatában egyébként Nagy Sándor református esperes és családja, Günthner Tibor szenátor, Kereskényi Gábor a szatmárnémeti RMDSZ szervezet elnöke, Kovács Máté megyei tanácsos és Adrian Mark megyei kórházigazgató is szorgoskodott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: